Veel huidproblemen zijn niet te genezen of te verminderen, maar zijn toch storend omdat ze opvallen. Camouflage zou hier een oplossing voor kunnen zijn.
 
De huidtherapeut kan met speciale camouflagemiddelen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld wijnvlekken, littekens, vitiligo, hyper- of hypopigmentaties (donkere of lichte plekken) en andere storende plekken minder zichtbaar of onopvallend worden.
 
Behandeling
Eerst wordt de juiste kleur uitgezocht en/of gemengd en vervolgens wordt de camouflagecrème aangebracht. Hierna zal de therapeut u leren hoe de middelen gebruikt moeten worden, zodat u de crème zelf thuis ook goed kunt aanbrengen.
 
Er zijn mogelijkheden om de camouflage veegvast te maken, zodat het niet op kleding afgeeft en tevens bestand is tegen water.
 
Wat zijn de resultaten van de behandeling?
Het kleurverschil kan zo ver weggewerkt worden dat de aandoening niet meer opvalt met betrekking tot de kleur. Het reliëf van de huid kan niet worden weggewerkt.
 
Vergoeding
Indien u aanvullend verzekerd bent, wordt camouflagetherapie váák gedeeltelijk of geheel vergoed. Dit is afhankelijk van de zorgverzekering die u heeft afgesloten, met name de aanvullende verzekering. Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis.
 
Tip: kijk op de website van Independer of Zorgwijzer voor het actuele vergoedingsoverzicht voor camouflagetherapie per zorgverzekeraar.