Verwijde bloedvaatjes, steelwratjes of milia (gerstekorrels) zijn goedaardige huidveranderingen die toch als cosmetisch storend kunnen worden ervaren. Deze huidveranderingen kunnen behandeld worden met coagulatie. Coagulatie is het wegbranden van huidweefsel of dichtbranden van verwijde bloedvaatjes.
 
Chronisch verwijde bloedvaatjes zijn ook wel bekend als couperose, teleaniëctasieën en spider Naevus. Ze kunnen voorkomen in het gezicht, hals, nek, handrug en onderarmen.
 
Behandeling
Met coagulatie branden we de vaatjes met een heel fijn naaldje dicht. Het is een vrij intensieve behandeling en het kan gevoelig zijn. Er wordt met een fijn naaldje in het bloedvaatje gestoken en met een elektrisch stroompje wordt deze dichtgebrand. Het is een veilige methode, waarbij geen littekenvorming optreedt. Het resultaat is blijvend, des al niet te min is het mogelijk dat er op den duur weer nieuwe bloedvaatjes zichtbaar worden.
 
Ook is het mogelijk om verwijde bloedvaatjes door middel van camouflage weg te werken.
 
Vergoeding
De meeste zorgverzekeraars vergoeden de coagulatie behandelingen niet. Voor de zekerheid verwijzen wij u naar uw verzekeringspolis.