Microdermabrasie is een mechanische peeling. Hierbij wordt onder vacuüm de huid behandeld met zuivere microkristallen (steriele aluminiumoxide). Deze microkristallen schuren de huid, waarmee op effectieve wijze de dode en beschadigde huidcellen worden verwijderd. Daarnaast verbetert de huiddoorbloeding en wordt de aanmaak van collageen en elastine vezels gestimuleerd.
 
Microdermabrasie resulteert in een mooie, gezonde en frisse huid die glad en zacht aanvoelt.

Indicaties
- Oudere huid
- Futloze, droge en ruwe huid
- Vette huid
- Onreine huid
- Acne huid en acne littekens
- Zonbeschadigde huid
- Verslapte huid
- Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
- Grove poriën
- Littekens
- Pigment en ouderdomsvlekken
- Rokershuid

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Na de eerste behandeling is al direct verbetering zicht- en voelbaar, de huid is goed doorbloed en voelt zacht en glad aan. Afhankelijk van uw huidconditie en behandelwens zijn er meerdere behandelingen nodig. In de meeste gevallen volstaan 5-8 behandelingen met een interval van 1-2 weken. De behandeling van rimpels en (acne)littekens kan langer duren. Om een goede huidconditie te behouden wordt iedere 3 tot 4 maanden een onderhoudsbehandeling aanbevolen.

Nabehandeling
Direct na de behandeling voelt de huid aan alsof u op een zonnige dag met een harde wind een strandwandeling hebt gemaakt. De huid kan tijdelijk licht rood kleuren, maar u kunt gewoon uw dagelijkse activiteiten hervatten. Om het huidherstel te ondersteunen wordt na de behandeling een speciale crème aangebracht. Thuis kunt u deze crème ook gebruiken. Daarnaast wordt het gebruik van een zonbescherming geadviseerd.

Aanbevelingen
- Reinig de huid met een zeepvrije wasgel
- Drink veel water
- Niet zonnebaden binnen een week na de behandeling
- Gebruik tot ongeveer 6 weken na de behandeling zonbescherming
- Niet zwemmen in chloorhoudend water
- Geen andere peelings toepassen