Microneedling is een behandeling waardoor nieuw collageen en elastine in de huid wordt aangemaakt. Dit zorgt voor het soepeler en minder zichtbaar worden van littekens. Een verouderende huid kan d.m.v. microneedling sterk verbeteren.
 
Microneedlingpen
De microneedlingpen is een veilige, hygiënische en effectieve manier om huidverbetering te bewerkstelligen. De huid wordt in de diepte vernieuwd en verfraaid zonder de bovenste huidlaag te beschadigen. De pen is erg nauwkeurig waardoor moeilijk bereikbare gebieden optimaal behandeld kunnen worden, zoals rond de ogen, lippen en de neus.
 
De werking
De techniek van microneedling bestaat uit een vibrerende naaldmodule met 11 kleine dunne naaldjes welke vele verticale kanaaltjes maken. Deze zijn niet zichtbaar met het blote oog. De huid wordt gestimuleerd het natuurlijke herstelproces in de huid te activeren. Door dit proces komen actieve en helende groeifactoren in de huid vrij. Zodoende wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Dit zorgt voor de stevigheid en elasticiteit van de huid. Hierdoor wordt de behandelde huid voller, steviger, sterker, weerbaarder, egaler van kleur en gladder. De littekens en rimpels verminderen en de huidstructuur wordt verbeterd.
 
De behandeling
Door de huidtherapeut wordt de huid eerst goed gereinigd met alcohol. Vervolgens wordt er een serum aangebracht met actieve werkstoffen die het resultaat van de behandeling ondersteunen. De microneedlingpen wordt daarna met roterende bewegingen over uw huid bewogen. De behandeling voelt licht scherp aan. Indien gewenst is het mogelijk om de huid eerst met een verdovende crème te behandelen, dit zal tijdens de intake met u worden besproken.
 
Resultaat
Nadien is de huid gevoelig (prikkend en warm) en ziet er roze/rood uit. Een lichte zwelling kan ook optreden. Dit vermindert na enkele uren tot enkele dagen na de behandeling. De microwondjes zijn binnen 15 tot 30 minuten dicht. Hierna kunnen er kleine gaatjes in de huid zichtbaar zijn. Deze poriën trekken vanzelf weer weg.
Direct hierna begint de huidgenezing. Dit wil zeggen dat er meer gezonde huid wordt gevormd en minder littekenweefsel.
 
Indicaties
- Huidveroudering & huidverslapping
- Fijne lijntjes & rimpels
- Vergrote poriën & grove huidstructuur
- Littekens (acne, brandwonden, hyper- & hypotrofie)
- Striae & striemen
- Diverse pigmentatie problemen
- Algehele huidverbetering
 
Verwijzingen en vergoedingen
Voor micro needling heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt. In de polis van uw zorgverzekering kunt u lezen, of u recht hebt op een (gedeeltelijke) vergoeding van de behandeling(en).