De Huidtherapeuten hebben verschillende typen fruitzuurpeelingen (glycolzuurpeelingen). De samenstelling van de werkstoffen bepaalt de intensiteit van de peeling.
 
Een glycolzuurpeeling is een speciale huidvernieuwende techniek. Tijdens zo'n peeling wordt sterk geconcentreerd glycolzuur gedurende korte tijd op de huid aangebracht, waarna de behandeling wordt gestopt door het glycolzuur chemisch te neutraliseren. Deze behandeling veroorzaakt een keratolytische werking: dode huidcellen worden verwijderd en mee-eters (comedonen) worden verwijderd. De celturn-over wordt gestimuleerd en de diepere huidlagen worden geherstructureerd. Door een glycolzuurpeeling wordt de huid gladder, gezonder, steviger en compacter en wordt pigmentatie egaler.
 
Glycolzuren kunnen worden gebruikt als ondersteuning van o.a. acne-, littekenbehandelingen en huidverbetering.
 
Afhankelijk van de ernst van de acne en de littekenvorming zijn meerdere behandelingen nodig. Voor thuisgebruik worden er aanvullende producten geadviseerd die de huid zo veel mogelijk voorbereiden / onderhouden om de behandeling van de huidtherapeut te ondersteunen.
 
De producten waarmee wordt gewerkt zijn van Louis Widmer en Neostrata.