De behandeling met het Frax 1550 handstuk op de Ellipse Nordlys werkt op basis van licht. Licht wordt geabsorbeerd door verschillende weefsels in de huid. In welk weefsel het licht wordt geabsorbeerd hangt af van de golflengte waarop het licht uitgezonden wordt.
Licht met deze golflengte wordt geabsorbeerd door water in de dieper gelegen huidlagen. Door de warmte verdampt het water en zal het lichaam als reactie daarop nieuw weefsel aan gaan maken. In dit nieuwe weefsel bevindt zich collageen, de bouwsteen van de huid. Hoe meer collageen hoe elastischer en strakker de huid. Tijdens de behandeling zult u, wanneer er een lichtpuls afgegeven wordt, een warmtesensatie ervaren.
 
Waar(voor) kan de behandeling ingezet worden?

Een huidverbeteringsbehandeling kan toegepast worden wanneer u rimpeltjes en huidverslapping in het gelaat wilt verminderen. Daarnaast kan de behandeling ingezet worden om chirurgische littekens, acné littekens en striae minder zichtbaar te maken. De behandeling kan uitgevoerd worden op verschillende delen van het lichaam, o.a. op het gezicht, de borst, de armen en de handen.
 
Wilt u meer weten over huidverbetering? Neem dan gerust contact met ons op via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ons contactformulier of bel ons (026-3391099).
 
Voordelen
- Er zijn ongeveer 1-3 behandelingen nodig met een tussentijd van ongeveer 4 weken
- Geen bijkomende medicatie
- Snelle behandeling zonder complicaties
 
Wat maakt een Ellipse Nordlys Frax1550 behandeling zo bijzonder?
Andere lasersystemen, zoals de CO2 laser, gebruiken een ablatieve methode: hierbij wordt de opperhuid en een gedeelte van de lederhuid verwijderd. Het herstel duurt meerdere weken en mogelijke bijwerkingen zijn wekenlange roodheid, pigmentverschuivingen en een risico op wondinfecties.
De behandelingen met de Nordlys Frax 1550 geven uitstekende resultaten zonder eerder genoemde bijwerkingen en zonder herstelperiode. De laserstraal uit het handstuk dringt diep door in de huid. Daarbij zorgt de fractional methode voor een snelle genezing in de lederhuid terwijl de opperhuid intact blijft en er geen blijvende roodheid ontstaat.
De behandelingen zijn gemakkelijk uit te voeren zonder lange voorbereidingstijd en ingewikkelde nabehandeling.
 Er is geen lange voorbereidingstijd en ingewikkelde nabehandeling noodzakelijk. De behandelingen zijn snel en daardoor gemakkelijk in te passen in uw persoonlijke agenda. Uw dagelijkse werkzaamheden kunnen direct weer worden hervat.
 
Zijn de behandelingen veilig?
Doordat de laser in vele, zeer smalle bundels uitgezonden wordt, wordt slechts een deel van het totale huidoppervlak behandeld en blijft een groot deel intact. Daarbij koelt het handstuk de huid, waardoor de behandeling aangenamer en veiliger is.
 
Mogelijke bijwerkingen
- Erytheem (roodheid)
- Oedeem (lichte zwelling) Deze bijwerkingen zullen binnen enkele dagen na de behandeling vanzelf verdwijnen
- Soms ontstaat er tijdelijke Hyper- / Hypopigmentatie. In bijzondere gevallen kan de hyper- / hypopigmentatie tot enkele maanden na de behandeling aanhouden.
 
Resultaat
Stimulatie van het collageen. De bouwsteen van de huid. Hoe meer collageen hoe elastischer en strakker de huid wordt.
 
Nabehandeling
- Koel gedurende de volgende 4 uur naar behoefte elk uur 10-15 minuten
- Tot maximaal 6 maanden na de behandeling dient u bij directe blootstelling aan de zon een zonnebrandcrème met beschermingsfactor 30 (of hoger te gebruiken).
- Wanneer de huid genezen is kan deze jeuken of droog aanvoelen. U kunt dan een hydraterende crème gebruiken.