Pigmentvlekken zijn opeenhopingen van pigment oftewel melanine, zichtbaar als een donkere verkleuring. Pigment kan veranderen door blootstelling aan de zon, hormoonschommelingen, ontstekingen en/ of wondjes. Ook kunnen pigmentvlekken een kenmerk zijn van huidveroudering.
 
Vermoedt u pigmentvlekken, of heeft u vragen of klachten met betrekking tot uw pigmentvlekken? Neem dan gerust contact met ons op via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ons contactformulier of bel ons (026-3391099).
 
Hoe werkt de behandeling van pigmentvlekken met de laser?
De puls die de laser stuurt, wordt door het pigment in de huid opgenomen. Dit pigment wordt zo vernietigt of vergruisd. De apparatuur zorgt ervoor dat alleen het pigment in de huid wordt geraakt en dat de omliggende huid niet wordt beschadigd. Het verschilt per pigmentvlek hoeveel behandelingen er nodig zijn om deze definitief te verwijderen. Een kleine oppervlakkige vlek heeft 1 tot 2 behandelingen nodig, diepere vlekken zo’n 8 tot 10 behandelingen.
 
 
pigment handen
Pigment gelaat
 
 
Alvorens de behandeling
De huid mag niet zongebruind zijn door de zon, zonnebank of zelfbruiner. Minstens 4 weken van te voren geen UV-straling op het te behandelen gebied. Smeer trouw met factor 30 of hoger.

Na de behandeling
Na de behandeling zult u mogelijk wat roodheid en zwelling zien op het behandelde gebied. Dit is een volkomen normale en gewenste reactie. Meestal worden de behandelde pigmentvlekken donkerder. Dit is ook een normale reactie, een teken dat de behandeling goed heeft gewerkt. Vaak is de huid binnen 2 weken weer genormaliseerd en is de huid zijn pigment kwijt door middel van het afschilveren van de huid.
 
Ook na de behandeling is het van groot belang dat u minimaal gedurende 4 weken de behandelde huid insmeert met zonnebrandcrème met minimaal factor 30, of hoger. Blijf van eventuele korstjes af!
 
Resultaat
Het verschilt per pigmentvlek hoeveel behandelingen er nodig zijn om deze definitief te verwijderen. Een kleine oppervlakkige vlek heeft 1 tot 2 behandelingen nodig, diepere vlekken zo’n 8 tot 10 behandelingen.