Lasertherapie is een methode om ongewenste roodheid effectief te verwijderen. Het laserlicht dringt de huid binnen en wordt door de hemoglobine (pigment dat aan bloed zijn rode kleur geeft) geabsorbeerd. De geabsorbeerde energie verwarmt het bloedvat. Dit leidt tot de sluiting van het vat (coagulatie) zonder het omliggende weefsel te beschadigen. De duur van dit proces hangt af van de grootte van het vat: hoe groter het vat des te langer duurt de procedure.
 

Heeft u ongewenste haargroei en wilt u hier iets aan doen? Neem dan gerust contact met ons op via de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., ons contactformulier of bel ons (026-3391099).

 
Vaatjes neus Rosacea  Vaatjes wangen 
 
Indicaties
Lasertherapie bij rode bloedvatafwijkingen is geschikt voor zichtbare rode bloedvaatjes in het gelaat en op het bovenlichaam, zoals angioma's (kleine helderrode bultjes), spider naevus (kleine bloedvaatjes ontspringend uit een centraal puntje), rosacea (roodheid van het gelaat, mogelijk met bultjes en puistjes)en teleangiëctasiën (wegdrukbare verwijde bloedvaatjes).
De huid wordt voorafgaande aan de behandeling gekoeld. Tijdens de behandeling worden uw ogen afgeschermd met een speciale bril die beschermt tegen het laserlicht. Het handstuk van de laser wordt op de huid geplaatst en nadat de laser is geactiveerd, wordt er een lichtpuls afgegeven en voelt u een klein prikje. Dan wordt het handstuk over het te behandelen gebied verplaatst.
 
Waarmee dient u rekening te houden voor de behandeling?
 • - Het te behandelen gebied mag niet gebruind zijn door de zon of zonnebank.
 • - Geen crème (bijvoorbeeld dagcrème, vloeibare make-up, lotion, deodorant, parfum of zonnebrandcrème) gebruiken op de te behandelen delen.
 • - Haar in het te behandelen gebied dient geschoren te zijn.
 • - Indien nodig, kan een uur voorafgaand aan de behandeling Emla verdovingscrème worden aangebracht op gevoelige gebieden.
Waarmee dient u rekening te houden na de behandeling?
 • - De huid kan direct na de behandeling lichtrood gekleurd zijn. Er kunnen zwellingen ontstaan en u kunt een warm gevoel of tintelingen waarnemen. Koel het behandelde gebied met coolpacks zolang als nodig is.
 • - Er kunnen blaren en korstjes ontstaan die met ongeveer twee weken genezen zijn. Laat de korstjes altijd ongemoeid.
 • - Gedurende tenminste zes weken de huid niet zonder een bescherming blootstellen aan zonlicht of zonnebank. Gebruik een zonnecrème met hoge beschermingsfactor, minimaal SPF 30.
 • - Vermijd intensieve lichamelijke inspanning, hete baden en sauna gedurende vijf dagen na de behandeling.
 • - Voorkom dat de huid rood wordt door gebruik van alcohol, hete kruiden of overeenkomstige producten.
 • - Tijdelijke pigmentwijzigingen (lichtere of donkere vlekken) kunnen mogelijk in het behandelde gebied ontstaan en kunnen enkele weken of maanden aanhouden.
 • - In zeldzame gevallen kunnen er kleine littekens ontstaan.
Resultaat
Fijne, rode bloedvaatjes in het gezicht kunnen doorgaans in 1 à 2 behandelingen verwijderd worden. Grotere beenvaten (max. ca. 2 mm) zijn moeilijker te verwijderen en reageren niet altijd op de behandeling. Voor andere indicaties kan het nodig zijn dat er meerdere behandelingen uitgevoerd worden met een interval van een aantal weken. De roodheid vermindert en de huid ziet er egaler uit. De vorming van nieuwe rode bloedvaatjes is echter niet uit te sluiten. Voorkom overmatige blootstelling aan de zon, wees beperkt met gekruid eten en pas op met alcohol.