Laserbehandelingen mogen als het aan minister Schippers ligt alleen nog worden uitgevoerd door artsen of huidtherapeuten. Ze dient daarvoor een wetswijziging in bij de Tweede Kamer.

Er zijn ook schoonheidsspecialisten en tatoeëerders die lasers gebruiken, bijvoorbeeld bij ontharing of het verwijderen van tatoeages. Schippers wil dat daar een eind aan komt. Het gaat volgens haar om risicovolle, medische handelingen, die alleen door bevoegde hulpverleners mogen worden gedaan. Schippers baseert zich op een advies van het RIVM, dat vorig jaar al vond dat laseren een zogeheten voorbehouden handeling moet worden. Het valt daarmee onder de Wet BIG, de wet op beroepen in de individuele gezondheidszorg.

Dit is geheel in lijn met de wens en het advies van de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (NVH) die stellen dat de veiligheid van de patiënt c.q. consument voorop moet staan. Zij zien namelijk regelmatig persoonlijk leed en verbrandingen als gevolg van onjuist gebruik van deze apparatuur en dat moet stoppen, aldus de NVH. Lees hier het persbericht van de NVH en zie hier het fragment uit RTL Nieuws.