Lipoedeem

Het kan voorkomen dat je als gevolg van oedeem pijnlijke en vermoeide armen of benen hebt. Dit komt door de ophoping van vocht onder je huid. Oedeem kan een zorgwekkende kwestie zijn die veel vervelende klachten met zich meebrengt in het dagelijks leven. Gelukkig kunnen wij je helpen om je leven met oedeem een stuk aangenamer te maken.

Neem contact op
Oedeem behandeling

Wat is een lipoedeem?

Lipoedeem is een aandoening waarbij abnormale vet- en vochtophopingen optreden, meestal in de benen, heupen, dijen en armen, wat kan leiden tot pijn en zwelling. Lipoedeem kan ontstaan door genetische aanleg, hormonale invloeden, abnormale vetverdeling, ontstekingen en lymfatische problemen.

Behandelopties

Wij bieden verschillende behandelopties aan om klachten van lipoedeem te verminderen waaronder manuele lymfedrainage (massage), compressietherapie (drukverbanden), oefen- en ademhalingstherapie, lymfetaping (speciale tape) en endermologie (mechanische huidmassage).

Lymfedrainage

Het lichaam bevat een enorm stelsel aan lymfen. Door deze lymfen kan het lichaam onder andere afvalstoffen waaronder overtollig vet en vocht afvoeren. Wanneer het lichaam hier problemen mee heeft kan een lymfedrainage oplossing bieden. Bij lymfedrainage wordt een zachte massage gegeven die ervoor zorgt dat het vocht of vet beter afgevoerd kan worden.

Compressiekousen

Therapeutisch elastische kousen, ook wel compressiekousen, zorgen ervoor dat de vetophoping onder druk blijft staan waardoor de verdikking niet toeneemt en het vet beter afgedreven kan worden. Bij correct gebruik kunnen klachten aanzienlijk verminderen.

Interesse?

Benieuwd of een van de behandelingen tegen lipoedeem iets voor jou kan zijn? Neem vandaag nog contact met ons op voor een persoonlijk consult en ontdek hoe wij jou kunnen helpen.

Neem contact op

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen dat nog is kan per persoon verschillen en is afhankelijk van de klacht. Gemiddeld zijn er 2 tot 3 behandelingen nodig voor een goed resultaat.

Over ons

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met huidklachten te kunnen helpen. Continue zijn we op zoek naar verbeteringen en oplossing om een huidklacht zo goed mogelijk aan te pakken.

Bij ons kun je deskundigheid verwachten. Onze therapeuten zijn up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. We hechten veel waarde aan persoonlijke betrokkenheid en betrouwbaarheid. Door nauw samen te werken met andere zorgverleners en gebruik te maken van geavanceerde technologieën garanderen wij optimale resultaten.

We zijn makkelijk en snel te bereiken.

Neem contact op

Reviews

Milou Raaijmakers

De Huidtherapeuten zijn erg kundig en geven persoonlijk advies. Door hun kennis en ervaring is mijn huidprobleem ontzettend afgenomen. Ik ben zeer tevreden en raad het iedereen met een huidprobleem aan contact op te nemen en langs te gaan bij De Huidtherapeuten.

Michelle van Manen

Al voor verschillende huidproblemen bij de Huidtherapeuten in Oosterbeek geweest. Deskundige medewerkers. Ze kijken (en luisteren) goed naar de problemen waardoor bij mij na de behandelingen goede resultaten zijn behaald. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij de nazorg zodat het resultaat behouden blijft (zoals advies over gebruik van producten). Aanrader!

Alexa van de Wall

Super lieve medewerkers! Ze hebben mij enorm geholpen met mijn acné en heel goed geadviseerd over mijn huidverzorging.

Theo Rijkenberg

Kundig en vriendelijk personeel. Zeer betrokken met klanten.