Veneus oedeem

Als gevolg van oedeem kun je last krijgen van je benen en enkels. Dit kan soms veel pijn geven. Ook kan het je leven behoorlijk beperken. Wij kunnen je levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren door een van onze therapieën bij je toe te passen.

Neem contact op

Wat is veneus oedeem?

Soms kan er in je aderen een blokkade ontstaan doordat de kleppen in de anderen niet meer goed werken. Hierdoor wordt de toe- en afvoer van bloed beperkt en kunnen er klachten als vocht- en vetophopingen ontstaan, deze aandoening staat ook wel bekend als Veneus oedeem.

Behandelmogelijkheden

Integrale oedeemtherapie kan klachten doen verminderen en je levenskwaliteit aanzienlijk verbeteren. Bij deze therapie worden, afhankelijk van je klachten, verschillende technieken gecombineerd voor een zo goed mogelijk resultaat. Een overzicht van mogelijke behandelopties:

  • Ambulante compressietherapie (combinatie van zwachtelen en bewegen)
  • Huidverzorging
  • Wondverzorging
  • Bewegings- en ademhalingsoefeningen
  • Aanmeten van speciale hulpmiddelen zoals lymfepads en klittenbandsystemen (voor een betere afvoer van vocht)
  • Aanmeten van therapeutische elastische kousen (voor een betere afvoer van vocht)
  • Zelfmanagement (hierbij geven we je tips voor thuis)

Afhankelijk van jouw situatie wordt er samen met jou bekeken welke behandeltechniek het meest geschikt is.

Interesse?

Heb je last van veneus oedeem en wil je graag meer weten over behandelopties? Neem vandaag nog contact met ons op voor een deskundig advies.

Neem contact op

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en kan erg verschillen. Wel is het belangrijk om meerdere keren per week te behandelen voor een zo goed mogelijk resultaat. Aan het begin zijn er zo’n 2 tot 4 behandelingen per week nodig, daarna kan er afgebouwd worden naar minder.

Over ons

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met huidklachten te kunnen helpen. Continue zijn we op zoek naar verbeteringen en oplossing om een huidklacht zo goed mogelijk aan te pakken.

Bij ons kun je deskundigheid verwachten. Onze therapeuten zijn up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. We hechten veel waarde aan persoonlijke betrokkenheid en betrouwbaarheid. Door nauw samen te werken met andere zorgverleners en gebruik te maken van geavanceerde technologieën garanderen wij optimale resultaten.

We zijn makkelijk en snel te bereiken.

Neem contact op

Reviews

Milou Raaijmakers

De Huidtherapeuten zijn erg kundig en geven persoonlijk advies. Door hun kennis en ervaring is mijn huidprobleem ontzettend afgenomen. Ik ben zeer tevreden en raad het iedereen met een huidprobleem aan contact op te nemen en langs te gaan bij De Huidtherapeuten.

Michelle van Manen

Al voor verschillende huidproblemen bij de Huidtherapeuten in Oosterbeek geweest. Deskundige medewerkers. Ze kijken (en luisteren) goed naar de problemen waardoor bij mij na de behandelingen goede resultaten zijn behaald. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij de nazorg zodat het resultaat behouden blijft (zoals advies over gebruik van producten). Aanrader!

Alexa van de Wall

Super lieve medewerkers! Ze hebben mij enorm geholpen met mijn acné en heel goed geadviseerd over mijn huidverzorging.

Theo Rijkenberg

Kundig en vriendelijk personeel. Zeer betrokken met klanten.