Praktische informatie

Hier vindt je alle informatie die je nodig heeft om goed voorbereid naar de Huidtherapeuten te gaan.

Informatie over kosten van behandelingen kunt je terugvinden op de pagina tarieven.

Afspraken

Iedere werkdag tussen 8.30 uur en 17.30 uur kunt je telefonisch een afspraak maken. Ons telefoonnummer is 026-3391099. Het kan zijn dat wij niet altijd uw oproep kunnen beantwoorden. Spreekt je dan alstublieft uw naam en telefoonnummer in, dan bellen wij je op werkdagen zo spoedig mogelijk terug. Natuurlijk is het ook mogelijk om via email of het contactformulier een afspraak te maken.

Uw eerste afspraak

Graag meenemen tijdens uw eerste afspraak:

  • de verwijzing van de huisarts of specialist (indien een verwijzing nodig is)
  • uw zorgverzekeringspas
  • uw identificatiebewijs
  • een overzicht van de medicijnen die je gebruikt

Uw eerste bezoek aan De Huidtherapeuten begint met een kennismaking met uw huidtherapeut, gevolgd door een anamnese (vraaggesprek), waarin je je huidklachten, wensen en verwachtingen naar voren brengt. je krijgt informatie over de behandelmogelijkheden en je kunt uw vragen stellen.

Op basis hiervan zal er een huidtherapeutisch onderzoek plaatsvinden, waarin we uw huid-, haar- en/of oedeemprobleem nader bekijken. Hierna zal samen met je een behandelplan op worden gesteld met de daarbij behorende prijsopgaven.

Afspraak annuleren

Wil je een afspraak annuleren of verzetten? Laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten. Een afspraak die niet binnen 24 uur van te voren is afgezegd, moeten wij in rekening brengen. Je kunt deze kosten niet declareren bij uw zorgverzekeraar.

Verwijzing & vergoeding

Direct naar de huidtherapeut, zonder verwijzing!

Wij zijn sinds 2011 direct toegankelijk. Dit betekent dat je geen verwijzing meer nodig heeft van uw huisarts of medisch specialist. Natuurlijk bent je evengoed welkom mét verwijzing!

Bij een aanvullende verzekering en een medische indicatie voor acnebehandeling voor het gezicht, camouflage therapie voor het gezicht en de hals en ontharen (laserontharing/ elektrische epilatie) van het gezicht, kun je in aanmerking komen voor vergoeding van uw zorgverzekeraar. Informeer bij uw zorgverzekering naar de voorwaarden!

Voor oedeemtherapie komen de eerste 20 behandelingen uit het aanvullende pakket. Bij uw zorgverzekering kun je nakijken of je hiervoor verzekerd bent.
Na de 20stebehandeling wordt, indien je een chronische indicatie heeft, de behandeling volledig vergoed.

Via deze link komt je erachter of je met uw zorgverzekering terecht kunt bij de Huidtherapeuten.

Tip: kijk op de website van Independer of Zorgwijzer voor een actueel overzicht van vergoedingen per zorgverzekeraar met actuele vergoedingsoverzichten voor Acnetherapie, Camouflagetherapie en Laserepilatie.