Therapeutisch elastische kousen

Vochtophopingen onder je huid kunnen vervelende klachten zoals jeuk, kramp en vermoeide/onrustige benen met zich meebrengen. Dit kan erg vervelend zijn. Therapeutisch elastische kousen kunnen in dit geval een oplossing bieden. Wij kunnen je hierin begeleiden zodat de klachten afnemen.

Neem contact op

Compressiekousen

Doordat het lichaam door bijvoorbeeld lipoedeemveneus-oedeem of lymfoedeem niet in staat om bepaalde afvalstoffen af te voeren, kunnen er vervelende vochtophopingen ontstaan. Therapeutische elastische kousen, ook wel compressiekousen genoemd, zorgen ervoor dat vochtophopingen onder druk komen te staan waardoor het lichaam afvalstoffen en ook dit vocht beter kan afdrijven. Hierdoor zullen we klachten afnemen.

Persoonlijke aanpak

Omdat iedere situatie anders is kijken we persoonlijk naar jouw situatie zodat we je een zo goed mogelijke behandeling kunnen geven. We zullen je armen en/of benen eerst opmeten zodat we je kousen kunnen geven die precies goed voor jou zijn. Daarna zullen we samen met jou kijken in hoeverre het mogelijk voor je is om de kousen zelf aan te trekken en hoe we jou daarbij kunnen helpen.

Jouw situatie

Therapeutische elastische kousen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en drukklassen, en er zijn verschillende hulpmiddelen beschikbaar om het aantrekken van de kousen zo makkelijk mogelijk te maken. Op deze manier kunnen we voor jouw situatie de best mogelijke kousen samenstellen.

Oedeemtherapie

In sommige gevallen werkt de behandeling beter wanneer we eerst de vochtophoping in de huid aanpakken. Wanneer dit opgelost is kunnen we hierna speciale kousen voor jouw persoonlijke behandeling aanmeten. Een goede behandelmethode hiervoor is oedeemtherapie. Hierbij kunnen verschillende methoden worden toegepast om klachten te verminderen bij oedeem.

Interesse?

Ben je benieuwd of steunkousen iets voor jou zijn? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en ontdek hoe we jou kunnen helpen.

Neem contact op

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie kijken we met je mee om zo een persoonlijk behandelplan voor jou op te stellen. Ben je zelf in staat om de kousen aan te trekken, geweldig! We leggen je dan uit hoe je dit zelf thuis kan doen. Heb je hier hulp bij nodig, dan helpen we je ook graag. Samen kijken we naar de beste opties voor jou.

Over ons

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met huidklachten te kunnen helpen. Continue zijn we op zoek naar verbeteringen en oplossing om een huidklacht zo goed mogelijk aan te pakken.

Bij ons kun je deskundigheid verwachten. Onze therapeuten zijn up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. We hechten veel waarde aan persoonlijke betrokkenheid en betrouwbaarheid. Door nauw samen te werken met andere zorgverleners en gebruik te maken van geavanceerde technologieën garanderen wij optimale resultaten.

We zijn makkelijk en snel te bereiken.

Neem contact op

Reviews

Milou Raaijmakers

De Huidtherapeuten zijn erg kundig en geven persoonlijk advies. Door hun kennis en ervaring is mijn huidprobleem ontzettend afgenomen. Ik ben zeer tevreden en raad het iedereen met een huidprobleem aan contact op te nemen en langs te gaan bij De Huidtherapeuten.

Michelle van Manen

Al voor verschillende huidproblemen bij de Huidtherapeuten in Oosterbeek geweest. Deskundige medewerkers. Ze kijken (en luisteren) goed naar de problemen waardoor bij mij na de behandelingen goede resultaten zijn behaald. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij de nazorg zodat het resultaat behouden blijft (zoals advies over gebruik van producten). Aanrader!

Alexa van de Wall

Super lieve medewerkers! Ze hebben mij enorm geholpen met mijn acné en heel goed geadviseerd over mijn huidverzorging.

Theo Rijkenberg

Kundig en vriendelijk personeel. Zeer betrokken met klanten.