Over ons

Onze praktijk is opgericht in 2007 door huidtherapeuten Jeune de Graaf en Rina Rijkenberg en is uitgegroeid tot een toegankelijke praktijk met drie locaties: Oosterbeek, Renkum en Heelsum.

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met huidklachten te kunnen helpen. Continue zijn we op zoek naar verbeteringen en oplossing om een huidklacht zo goed mogelijk aan te pakken.

Bij ons kun je deskundigheid verwachten. Onze therapeuten zijn up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. We hechten veel waarde aan persoonlijke betrokkenheid en betrouwbaarheid. Door nauw samen te werken met andere zorgverleners en gebruik te maken van geavanceerde technologieën garanderen wij optimale resultaten.

Onze behandelmogelijkheden

Wij richten ons op verschillende behandelingen waaronder oedeem- en littekentherapie, bijvoorbeeld bij lymfoedeem en brandwonden. Ook behandelen wij met lasertherapie voor bijvoorbeeld huidverjonging en ontharing. Daarnaast bieden we huidtherapie voor aandoeningen als acne en pigmentvlekken. Voor algemene huidverzorging ben je bij ons ook aan het juiste adres. We kunnen je ook behandelen en begeleiden bij het gebruik van therapeutische elastische kousen.

Neem eens een kijkje in een van onze praktijken!

Onze huidtherapeuten zijn aangesloten bij de NVH en staan ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Samenwerking

Wij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Huidtherapeuten (de NVH). De NVH bewaakt het kwaliteitsniveau van de behandelingen en de kennis die hier aan ten grondslag ligt. Tevens zijn wij als huidtherapeuten ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici.

  • HBO opgeleide huid- en oedeemtherapeuten, met up to date kennis na het volgen van vele bij- en nascholingen
  • Laagdrempelige praktijk en therapeuten
  • Goede bereikbaarheid, mail, website en telefoon
  • Persoonlijk, betrouwbaar en uw hulpvraag staat altijd centraal
  • Goede samenwerking met artsen en andere (para)medici
  • Nieuwste technieken op gebied van peelingen en laserapparatuur

Locaties

Oosterbeek

Onze praktijk bevindt zich op de tweede verdieping in het gezondheidscentrum “De Dennenkamp” te Oosterbeek. Je kunt plaatsnemen in de wachtkamer.

Openingstijden

Maandag – Vrijdag

08:30 – 17:30

Contact

026-3391099

Renkum

Onze praktijk bevindt zich op de begane grond in het gezondheidscentrum aan de Europalaan te Renkum. Na de tweede schuifdeur bevindt de behandelkamer zich aan de linkerkant. Verderop in de gang is er een wachtruimte.

Openingstijden

Maandag & Vrijdag

08:30 – 17:30

Contact

026-3391099

Heelsum

Onze praktijk bevindt zich op de eerste etage in het medisch centrum aan de Utrechtseweg 47 te Heelsum. De wachtruimte bevindt zich ook op de eerste verdieping.

Openingstijden

Vrijdag

08:30 – 12:30

Contact

026-3391099

Ons team

Je wilt de beste zorg voor je huid en daarvoor ben je bij ons in goede handen. Natuurlijk is het wel zo fijn om te weten wie je behandelt. Daarom stellen wij ons hieronder graag aan je voor.

Rina Rijkenberg

Huidtherapeute en eigenaresse

Na mijn opleiding als doktersassistente ben ik direct door gaan studeren voor Huidtherapeute aan de Hogeschool Utrecht. In 2007 ben ik vervroegd afgestudeerd en in april 2007 konden de eerste mensen behandeld worden in onze praktijk ‘De Huidtherapeuten’, die ik samen met Jeune ben gestart. In 2011 heb ik de Post HBO huidtherapie na brandwonden gevolgd.

Onze huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Ieder mens is uniek en iedereen reageert anders op een behandeling. De uitdaging blijft om een passende oplossing te vinden voor ieder probleem.

Daarnaast volg ik regelmatig bij- en nascholingen om up to date kennis te hebben. De laatste intensieve scholing was in 2018 de cursus FG-MLD, Fill land Flush. Wat een geweldige cursus en verrijking van mijn huidige oedeemtherapie behandeling! Nu kunnen we (ex)kankerpatienten nog beter helpen en begeleiden! Ik kan inmiddels al meer dan 12 jaar zeggen dat ik het leukste vak heb dat er bestaat.

Jeune de Graaf

Huidtherapeute en eigenaresse

Na een aantal jaar als schoonheidsspecialiste gewerkt te hebben, merkte ik dat ik mensen toch meer wilde helpen. Hierdoor ben ik in 2003 begonnen met de studie Huidtherapie aan de Hogeschool Utrecht. In 2007 studeerde ik af als huidtherapeut en ben ik samen met Rina onze praktijk ‘De Huidtherapeuten’ begonnen in Oosterbeek.

Het geeft mij veel voldoening om mensen met huid- en/of oedeemproblemen te helpen waardoor ze zich letterlijk beter in hun vel voelen. Blijven doorleren zorgt ervoor dat we constant mee gaan in vernieuwing en verbetering van onze behandelingen. Het is geweldig om op deze manier altijd door te blijven leren voor een nog betere zorg! Daarnaast is het ook heerlijk om ook op de ontspanning en doelgerichte huidverzorging te focussen. Hoe dan ook, ik geniet ervan als er weer een tevreden cliënt onze praktijk verlaat. Trots op ons vak huidtherapie!

Bram Reijnders

Huidtherapeut en eigenaar

In juni 2009 ben ik afgestudeerd als Huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Sinds december 2009 ben ik werkzaam bij De Huidtherapeuten. In 2023 ben ik met veel plezier toegetreden tot de maatschap, hetgeen weer een nieuwe uitdaging vormt. 

Mensen kunnen helpen met een huidaandoening geeft een enorme voldoening. In veel situaties is er een multidisciplinaire aanpak, hetgeen in een gezondheidscentrum met verschillende disciplines optimaal benut kan worden. Indien nodig kunnen er ook huisbezoeken plaatsvinden. Ik ben gespecialiseerd in oedeemtherapie en huid -en wondverzorging.

De praktijk De Huidtherapeuten is laagdrempelig, professioneel en er heerst een gezellige sfeer, hetgeen ik erg belangrijk vindt bij het behandelproces.

Tessy Brons

Huidtherapeute

In juni 2010 ben ik afgestudeerd als Huidtherapeut aan de Hogeschool Utrecht. Ik heb bij verschillende praktijken vanaf die tijd gewerkt om mij verder te ontwikkelen en te ervaren welke richting ik op zou willen binnen de Huidtherapie. Sinds maart 2012 ben ik werkzaam bij De Huidtherapeuten.

Het mooie van onze praktijken en ons vak vind ik de veelzijdigheid aan behandelingen. Voor zowel medische- als cosmetische indicaties kun je bij ons terecht.

Geen patiënt is hetzelfde en dit zorgt voor veel uitdaging in het werk. Het geeft mij veel voldoening wanneer ik de kwaliteit van leven van een patiënt kan verbeteren door het uitvoeren van de juiste behandeling. Naast het fysieke aspect van mijn beroep vind ik persoonlijk en open contact erg belangrijk.

Sanne Geven-van den Berg

Huidtherapeute

Een aantal van jullie hebben me vast al zien rondlopen of zijn al behandeld door mij maar bij deze wil ik mij toch nog even opnieuw voorstellen. Mijn naam is Sanne Geven- van den Berg en sinds augustus 2020 val ik in op de praktijk van de Huidtherapeuten. Met ingang van 1 januari 2022 zal ik een vast teamlid worden en zal ik op maandag en donderdag werken bij de Huidtherapeuten.

Heel erg fijn om in zo’n kundig en gezellig team te mogen werken. Vooral de afwisseling van de behandelingen en het feit dat geen een dag loopt zoals hij gepland was vind ik heerlijk. In combinatie met hele fijne collega’s maakt dat ik het super naar mijn zin heb bij de Huidtherapeuten.

Mijn passie ligt vooral bij de behandelingen met een medisch aspect. Vooral de diversiteit aan behandelmogelijkheden vind ik daarbij heel erg fijn. Veel (nieuwe) apparatuur waar ik in kan duiken en ook weer een stukje toevoegen van mijn eigen kundigheid.

Wie weet zie ik u snel!

Els Kok

Administratie

Vanaf het begin ondersteunt Els ons met de administratie en met baliewerkzaamheden. Zij is iedere maandag en donderdag aanwezig. Bij haar kun je terecht voor administratieve vragen, het maken van afspraken, maar ook de verkoop van producten is dan mogelijk!

Margareth

Administratie

Ik ben Margareth Rodenburg, en sinds mei 2023 werkzaam als administratief en secretarieel medewerkster binnen deze mooie praktijk. Sinds 2002 ben ik werkzaam in de ondersteuning binnen de zorgsector. Ik vind het vooral leuk om de afwisseling te hebben tussen contact met cliënten, en zelfstandig bezig te zijn met lettertjes en cijfertjes. Op de dinsdag en woensdag ben ik aanwezig.

Ik vind het fijn om de mensen met een goed gevoel naar huis te laten gaan, na een behandeling door onze therapeuten.