Lymfoedeem

Na een operatie aan bijvoorbeeld kanker kan er oedeem ontstaan. Hierdoor kun je last krijgen van vervelende vochtophopingen onder je huid. Dit kan voor veel ongemakken zorgen. Wij kunnen deze plekken voor je behandelen.

Neem contact op

Wat is lymfoedeem?

Wanneer er na een operatie of behandeling aan kanker lymfeklieren verwijderd zijn kan het voorkomen dat je lichaam afvalstoffen waaronder vocht niet meer goed kan afvoeren. Hierdoor ontstaan vervelende vochtophopingen in de weefsels.

Persoonlijke behandeling

Omdat acne per persoon verschilt, is het is belangrijk om een unieke behandeling te ontwikkelen. Tijdens de eerste afspraak voeren we een huidanalyse uit en bespreken we samen je huidige huidverzorging. Met deze informatie stellen we vervolgens een geschikt persoonlijk behandelplan op die aansluit op jouw specifieke situatie.

Behandelopties

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om de klachten tegen lymfoedeem te doen verminderen. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie zullen we verschillende behandelingen combineren voor een zo goed mogelijk resultaat voor jouw situatie. Een overzicht van onze behandelopties:

 • Ambulante compressietherapie (combinatie zwachtelen en bewegen)
 • Manuele lymfedrainage, oedeemgrepen en fibrosegrepen
 • Intermitterende Pneumatische Compressietherapie (IPC)
 • Huid- en wondverzorging
 • Endermologie
 • Bewegings- en ademhalingsoefeningen
 • Littekentherapie
 • Lymfetaping
 • Aanmeten van speciale hulpmiddelen zoals lymfepads en drukhemdjes.
 • Aanmeten van therapeutische elastische kousen
 • Zelfmanagement
 • Fascietechnieken
 • Fill and flush MLD

Interesse?

Ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan eens contact met ons op zodat we samen de opties kunnen bespreken.

Neem contact op

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Omdat we veel verschillende behandelingen zijn voor lymfoedeem is het lastig te zeggen hoeveel behandelingen er nodig zijn. Dit zal afhankelijk zijn van de hoeveel pijn, de ernst van de situatie en gezondheid. Wij raden bij twijfel ten alle tijden aan de behandeling te bespreken met zowel de therapeut als een arts.

Over ons

Het is onze missie om zoveel mogelijk mensen met huidklachten te kunnen helpen. Continue zijn we op zoek naar verbeteringen en oplossing om een huidklacht zo goed mogelijk aan te pakken.

Bij ons kun je deskundigheid verwachten. Onze therapeuten zijn up-to-date met de nieuwste ontwikkelingen. We hechten veel waarde aan persoonlijke betrokkenheid en betrouwbaarheid. Door nauw samen te werken met andere zorgverleners en gebruik te maken van geavanceerde technologieën garanderen wij optimale resultaten.

We zijn makkelijk en snel te bereiken.

Neem contact op

Reviews

Milou Raaijmakers

De Huidtherapeuten zijn erg kundig en geven persoonlijk advies. Door hun kennis en ervaring is mijn huidprobleem ontzettend afgenomen. Ik ben zeer tevreden en raad het iedereen met een huidprobleem aan contact op te nemen en langs te gaan bij De Huidtherapeuten.

Michelle van Manen

Al voor verschillende huidproblemen bij de Huidtherapeuten in Oosterbeek geweest. Deskundige medewerkers. Ze kijken (en luisteren) goed naar de problemen waardoor bij mij na de behandelingen goede resultaten zijn behaald. Daarnaast zijn ze ook betrokken bij de nazorg zodat het resultaat behouden blijft (zoals advies over gebruik van producten). Aanrader!

Alexa van de Wall

Super lieve medewerkers! Ze hebben mij enorm geholpen met mijn acné en heel goed geadviseerd over mijn huidverzorging.

Theo Rijkenberg

Kundig en vriendelijk personeel. Zeer betrokken met klanten.